Altfel de muraturi: Lamai la borcan


Ingrediente

10-11 lămâi
Sare

Echipament necesar

1 borcan mare cu capac

Mod de preparare

1.
Se sterilizează borcanul in apa fiarta timp de 15 minute.

2. Frecati lămâile cu o perie rigida sub jet de apă pentru a înlătura orice murdărie şi impurităţi.

3. Taiati cate o felie subtire din ambele capete ale fiecărei lamai. Taiati lamaile pe lungime, in jumatate, dar nu pana la capat. Repetaţi tăietura perpendicular astfel încât fiecare lamie sa fie taiata pe lungime in "X".


4. Se presara sare in mod generos în interiorul şi pe exteriorul lămâilor. Ţineţi-le deschide cu degetele şi presarati sare in mod liberal în interiorul lor.

5. Se adaugă 2 linguri de sare in borcan. Se introduc lămâile, apasandu-le bine pentru a-si elibera zeama. Umpleti borcanul dar nu pana la capac. Lămâile trebuie să fie complet scufundate în zeama. Dacă acestea nu lasa destul suc se adauga zeama de lamaie pana cand toate fructele sunt acoperite. Adaugati deasupra inca doua linguri de sare. Sigilati borcanul.


6. Lăsaţi vasul sa stea la temperatura camerei timp de 2-3 zile. În fiecare zi intoarceti-l cu susul în jos şi agitati-l pentru a disloca sarea şi lichidele din interior.

7. Puneti vasul la frigider şi intoarceti-l cu susul în jos cam odata la doua zile.

8. Lămâile vor fi gata în trei săptămâni, cand coaja acestora devine moale. Inainte de a le folosi, clătiti bine lamile in apa pentru a elimina excesul de sare. Odata cu acest proces aruncaţi si seminţele.

9. Lamaile se vor păstra aproximativ şase luni.

10. Pofta buna.

Comentarii

Postări populare