Cum se dezgheata carnea

 
Cea mai buna metoda de a dezgheta carnea este mutarea acesteia din congelator in frigider, deoarece carnea nu este expusa la temperaturi care favorizeaza dezvoltarea rapida a bacteriilor. Carnea are, de asemenea, mai mult timp pentru a reabsorbi cristalele de gheaţă care s-au format între fibrele acesteia.

Dar când această metodă  lenta nu este posibila, aceasta este o varianta alternativa:

Scoateti carnea din ambalaj si puneti-o intr-un castron in care sa incapa cu totul. Aşezaţi vasul cu carnea in chiuveta sub un jet usor de apă. Apa să fie uşor rece la atingere.

Lăsaţi carnea sub apă până când aceasta este complet dezghetata. Pentru un piept de pui subţire  timpul de dezgheata este de aproximativ 20 de minute. Pentru bucăţi mari de carne acest interval poate ajunge la aproximativ o oră. Nu lăsaţi carnea sub jetul de apa mai mult de patru ore.

Desigur, acesta metoda consuma o cantitate mare de apă, dar este mai sigura decât pur şi simplu sa lasati carne sa se dezghete inafara frigiderului sau intr-un vas cu apa, deoarece apa curgatoare păstrează o temperatura constanta şi previne dezvoltarea bacteriilor pe suprafaţa cărnii. Carnea se dezgheata mult mai rapid în acest fel, deci nu este în zona de temperatura periculoasa pentru prea mult timp (mai mult de patru ore).

Comentarii

Postări populare