duminică, 21 noiembrie 2010

Altfel de Cheeseburger


Ingrediente

250 g carne tocata (amestec), formata intr-o pastila (aprox. de marimea unei felii de paine)
100 ml apa
4 felii de cascaval elvetian (Emmentaler)
4 felii de cascaval
5 linguri de unt
2 felii de paine neagra
1 ceapa taiata felii
Sare si piper

Mod de preparare

1. Puneti pe foc o tigaie cu diametrul mare. Adaugati o lingura de unt si lasati-l sa se topeasca.  Adaugati in tigaie feliile de paine si gatiti miscandu-le din cand in cand , timp de aproximativ trei minute sau pana cand devin aurii. Scoateti painile din tigaie si asezati-le pe un fund de lemn cu partea gatita in sus.

2. Adaugati deasupra feliilor de paine cascavalul (pe o paine cascavalul simplu, iar pe cealalta paine cascavalul elvetian).



3. Condimentati pastila de carne cu sare si piper pe ambele parti. In aceiasi tigaie, puneti pe foc o lingura de unt si cand s-a topit adaugati pastila de carne. Gatiti doua minute pe fiecare parte. Scoateti pastila astfel obtinuta pe o farfurie.

4. La foc mic caliti ceapa cu o lingura de unt, doua linguri de apa, sare si piper (in aceiasi tigaie). Gatiti amestecand des, pana cand apa se evapora. Mai adaugati doua linguri de apa si amestecati pana cand se evapora si acestea. Repetati acest procedeu pana consumati cei 100 ml de apa. Adaugati in tigaie zeama scursa din carne si continuati sa gatiti inca 30 de secunde.

5. Adaugati peste una dintre painile cu cascaval ceapa calita, iar peste ceapa pastila de carne si mai apoi cea de-a doua felie de paine.

6.
Adaugati in tigaie o lingura de unt, asteptati sa se topeasca si adaugati sandvisul. Lasati la gatit pe foc mediu spre mic timp de cinci minute sau pana cand painea devine aramie (miscati sandvisul in tigaie, din cand in cand, pentru a nu se arde). Scoateti sandvisul din tigaie si repetati procesul cu cealalta parte. Serviti fierbinte.




7. Pofta buna.