duminică, 21 noiembrie 2010

Crostini cu ficat de pui


Ingrediente

4 linguri de unt
150 g ficat de pui
100 ml vermut sec
1 ceapa medie taiat cubulete
1 catel de usturoi taiat marunt
3 fileuri de ansoa
1 lingurita de salvie proaspata tocata marunt (se poate folosi si uscata)
1 varf de lingurita de rozmarin tocat marunt (se poate folosi si uscat)
2 linguri de capere
16 felii de paine de casa
16 felii subtiri de pancetta (bacon)
3 linguri de maioneza
Sare si piper

Mod de preparare



1. Topiti doua linguri de unt intr-o tigaie mare. Adaugati in tigaie ficatul si prajiti-l pe toate partile circa cinci minute. Scoateti ficatul din tigaie si asezonati cu sare si piper dupa gust. Adaugati in tigaie 50 ml de vermut si amestecati pentru a dizolva resturile caramelizate pe fundul tigaii. Lasati pe foc pana se ingroasa, aproximativ trei minute (amestecati des). Turnati sosul obtinut peste ficat si lasati sa se raceasca.

2. Intr-o tigaie curata (poate fi aceiasi) topiti untul ramas. Adaugati ceapa si gatiti pana se inmoaie si incepe sa se caramelizeze (aprox. 6 minute). Adaugati usturoiul si gatiti inca un minut. Adaugati in tigaie ierburile si fileurile de ansoa. Pasati fileurile bine cu o furculita pana cand devin pasta. Amestecati totul si luati de pe foc. Adaugati caperele si incorporatile in amestec. Mutati compozitia intr-un vas. Adaugati in tigaie vermutul ramas si repetati procedeul mentionat mai sus. Turnati sosul obtinut peste ceapa si lasati sa se raceasca.

3.
Puneti ficatul si ceapa intr-un robot de bucatarie si mixati 20-30 de secunde (acest timp variaza in functie de robotul folosit, cutitul acestuia, etc.; mixati 10 secunde apoi verificati compozitia; repetati procesul pana obtineti un pure nu o pasta).

4.
Incingeti cuptorul. Asezati feliile de paine pe o tava si introduceti tava in cuptor. Lasati feliile in cuptor pana incep sa se rumeneasca (aprox. 8 minute). Scoate tava din cuptor.

5. In timp ce painea se prajeste, gatiti pancetta (baconul) intr-o tigaie fara ulei cate un minut pe fiecare parte.

6. Intindeti cam o lingurita de maioneza, doua linguri de ficat si asezati cate o bucata de pancetta (bacon) pe fiecare felie de paine.

7.
Pofta buna.