duminică, 21 noiembrie 2010

Paine "Pita"


Ingrediente

25g drojdie
100 ml apa calda
600 gr faina (sau cat e nevoie pentru un aluat care nu se lipeste de degete)
1 lingurita sare
1 lingura zahar
200 ml apa calduta
1 lingurita ulei

Mod de preparare


1. Dizolvati drojdia si zaharul in 100 ml apa calda, amestecati si lasati compozitia sa stea timp de 15 minute.

2. Amestecati faina cu sarea intr-un vas mare. Formati in mijloc un „crater” in care varsati amestecul de drojdie. Adaugati treptat cei 200 ml de apa calduta si framantati. Adaugati lingurita de ulei si continuati sa framantati pana cand aluatul este moale si elastic (aproximativ 15 minute). Lasati aluatul sa dospeasca in loc ferit de frig aproximativ 30 minute.

3. Impartiti aluatul in sfere de dimensiuni egale (de dimensiunea unui pumn). Acoperiti sferele obtinute si lasati-le sa stea inca 10 minute. Intre timp incingeti bine cuptorul.

4. Intindeti fiecare sfera intr-un cerc cu grosimea de  2 cm si bagati-le in cuptor la foc mare.  Vor incepe sa creasca in aproximativ 4 minute. Daca dorititi sa obtineti pitute mai rumene lasati-le mai mult la cuptor (maxim 10 minute).

5. Pofta buna.