duminică, 21 noiembrie 2010

Sandvis cu salam picant si pesto


Ingrediente

Pentru pesto

50 g frunze de salvie
50 g miez de nuca, prajit in tigaie (fara ulei)
50 g  Parmesan razuit
150 ml plus 30 ml ulei de masline extra virgin
1 catel de usturoi
Sare si piper dupa gust

Pentru sandvis

15 ml ulei de masline extra virgin
50 g de frunze de rucola
6 felii salam picant
1 chifla taiata in doua si prajita
1 ou
Sare si piper dupa gust


Mod de preparare


1. Dati in robot salvia, nucile si usturoiul pana sunt bine maruntite. Adaugati Parmesanul si mixati pana se incorporeaza. Lasati robotul sa mearga si adaugati treptat in compozitie cei 150 ml ulei (ca la maioneza). Opriti robotul si adaugati cele doua linguri de ulei ramase, sarea si amestecati cu o lingura.
 
2. Incingeti uleiul  de masline intr-o tigaie si frigeti salamul aproximativ doua minute pe fiecare parte. Scoateti salamul din tigaie (fara sa aruncati uleiul ramas) puneti inapoi pe foc si adaugati oul. Dupa aproximativ trei minute este gata si se condimenteaza deasupra cu putina sare si putin piper.

3. Se aseaza salamul in chifla, se pune deasupra rucola si apoi oul ochi. Stropiti cu pesto si serviti.

4. Pofta buna.