joi, 24 iunie 2010

Supa de usturoi (Sopa de Ajo)




Ingrediente

2 linguri de ulei de măsline
1 felie mare de pâine
4 caței de usturoi
1 lingurița pimentón iute (boia de ardei spaniolă afumată; se poate folosi boia normala)
Sare
1 litru supa de pui (fara taietei :))
oua (la fiecare porție cate un ou)

Mod de preparare


1. Se prăjește pâinea. După ce s-a prăjit se indeparteaza coaja si se taie in cubulețe. Cateii de usturoi se curata si se toaca mărunt.

2.
Se pune uleiul de măsline într-o oală si se da la foc mare. Când s-a încălzit uleiul se adaugă pâinea cuburi. se lasă pe foc timp de 5 minute, amestecând des, până când pâinea devine uşor maronie. Se adaugă usturoiul, boiaua, şi o priză de sare. Se amesteca bine, si se gateste timp de 3 minute.

3.
Se adaugă supa de pui, se da intr-un clocot după care se lasă la foc mic timp de 15 minute.

4.
Intre timp se pune la fiert o oala cu apa la care se adaugă o lingurița de oțet. Când apa clocotește spargeți un ou si adăugați-l in oala. Când oul devine destul de ferm se scoate din apa. Acest procedeu se repeta in funcție de numărul de porții servite.

5.
Puneți o porție de supa intr-un castron, adăugați deasupra un ou fiert si serviți.

6. Pofta buna.

duminică, 13 iunie 2010

Tartine cu Crema de Branza si Rucola



Ingrediente

O paine bagheta
O caserola de crema de branza din comert (fara arome)
O caserola de rucola si un manunchi de ceapa chives, taiate marunt
Sare si piper
Ulei de masline

Mod de preparare

1.
Feliati bagheta si puneti feliile la prajit. Dupa ce s-au prajit lasati-le sa se raceasca si apoi ungeti-le cu crema de branza.

2.
Presarati peste tartinele astfel obtinute verdeturile taiate marunt si asezonati cu sare si piper.

3. Picurati tartinele cu ulei de masline.

4.
Pofta buna.

Salata de Spanac


Ingrediente

500 g spanac
2 oua fierte
5 linguri de ulei de masline
1 lingura de hrean
1 ceapa
zeama de lamaie
sare si piper

Mod de preparare
 
1. Spanacul se spala in chiteva ape, se scurge, apoi se taie "Julienne".
 
2. Se amesteca uleiul, zeama de lamaie si hreanul. Amestecul astfel creat se adauga peste spanacul taiat. Se adauga ceapa taiat pestisori. Se pune sare si piper dupa gust.
 
3. Se garniseste cu oua fierte.

4. Pofta buna.


Paste cu Ton


 
Ingrediente

250 g paste fainoase (eu prefer sa folosesc penne )
120 g ton in ulei de masline
25 g unt
125 g smantana dulce
1 lingura pasta de tomate
50 g porumb boabe
frunze de patrunjel tocate
anason macinat (dupa gust)
coaja de lamaie rasa
sare, piper (dupa gust)

Mod de preparare

1.Untul se pune intr-o tigaie la topit. Dupa ce s-a topit untul se adauga tonul si se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. Se adauga pasta de tomate, anasonul macinat si coaja de lamaie.

2.Se incorporeaza smantana dulce si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute, la foc potrivit, dupa care se adauga porumbul. Se condimenteaza cu sare si piper.

3. Intre timp se pune la fiert o oala mare cu apa in care se agdauga o lingurita sau doua de sare. Cand apa fierbe se adauga si pastele fainoase. Dupa ce au fiert se lasa la scurs. Odata scurse se adauga peste sos si se garnisesc cu patrunjel taiat marunt.

4. Pofta buna


sâmbătă, 12 iunie 2010

Înghețată de Miere




Ingrediente

250 ml de frișcă lichidă (nu vegetală!!! )
250 ml de lapte cu 3.5% grăsime
60 ml de miere
10 gălbenuşuri de ou
6 linguri de zahăr
sare de masă (un vârf de cuțit)

Mod de preparare

1. Se amestecă  frișca, laptele si mierea într-o cratiţă mare și se pun pe aragaz la foc mediu, amestecând pentru a dizolva mierea.

2. In timp ce amestecul pentru crema se încălzeşte, bateți gălbenuşurile de ou cu zahărul şi sarea intr-un bol.

3.
Când amestecul pentru cremă este fierbinte, adăugați câteva linguri din acesta peste ouă, amestecând constant, pană când temperaturile celor două compoziții devin similare.

4. Se toarnă amestecul de ou in cratiță şi se lasă la foc mic, amestecând uşor pană se îngroşă.

5.
Strecurati crema intr-un castron şi așezați castronul intr-o baie de gheaţă, amestecând din când în când până se răcește. Acoperiți recipientul şi puneți-l la frigider pentru câteva ore.

6. Odata răcită crema, transferați-o in recipiente adecvate pentru congelare şi introduceți la congelator (setați o temperatură cât mai joasă pentru a reduce timpul de congelare astfel obținând o înghețată mai fină; sau după posibilități folosiți o mașină de făcut înghețată).

7. Poftă bună