miercuri, 2 februarie 2011

Orez cu pancetta


Ingrediente
o ceapa
50 g de unt
200 g de pancetta
200 g de orez
cimbru
dafin
500 ml de supa de carne fierbinte
o lingura de pasta de rosii
sare si piper
100 g de parmezan ras

Mod de preparare

1. Intr-un vas, puneti la rumenit in unt ceapa tocata marunt. Adaugati putin cimbru si o foaie de dafin.

2. Adaugati pancetta taiata in fisii, apoi orezul bine spalat si scurs de apa.

3. Lasati citeva minute pe foc, amestecind bine sa nu se lipeasca de vas. Turnati apoi supa fierbinte in care ati dizolvat pasta de rosii. Adaugati sare si de piper dupa gust.

4. Cind preparatul incepe sa clocoteasca micsorati focul. Dupa 20 de minute luati vasul de pe foc. Adaugati deasupra parmezanul ras. Serviti.

5. Pofta buna.