miercuri, 2 februarie 2011

Spanac la cuptor


Ingrediente

1 kg de spanac
50 g de unt
200 ml de smintina
250 g cascaval ras
50 g de pesmet
ulei
sare
4 catei de usturoi

Mod de preparare

1. Spalati bine spanacul, puneti-l la fiert in apa clocotita cu sare si lasati sa fiarba 20 de minute.Dupa ce a fiert, puneti spanacul in strecuratoare si lasati-l sa se scurga bine.

2.
Intr-o tigaie (cu maner metalic), puneti untul la foc mic. Adaugati usturoiul, lasati un minut, luati vasul de pe foc. Adaugati spanacul in tigaie si amestecati totul bine.

3. Turnati deasupra smintina, apoi cascavalul si amestecati bine. Adaugati deasupra pesmetul care a fost in prealabil rumenit 1 minut in putin ulei.

4. Dati cratita la cuptorul incalzit in prealabil si lasati 10-15 minute la foc mediu. Se poate servi ca si garnitura la ochiuri de ou, chiftele, fripturi sau ca atare.

5. Pofta buna.