miercuri, 2 februarie 2011

Supa de rosii coapte


Iingrediente

1.5 kg rosii taiate in doua, fara seminte si fara cotor
250 g morcovi, taiati in bucati mari
10 catei de usturoi
4 linguri de ulei de masline
1 vanata mare, taiata in bucati mari
1 conserva de naut, scurs si clatit
2 linguri de praf de curry
1 manunchi de frunze coriandru, taiate
Sare si piper

Mod de preparare

1. Incalziti cuptorul pana la 200° C. Adaugati pe o tava de cuptor rosiile, morcovii si usturoiul. Peste aceste ingrediente se presara o lingurita de sare, un varf de lingurita de piper si se stropesc cu doua linguri de ulei. Se amesteca bine pentru a acoperii toate ingredientele. Aranjati rosiile in asa fel incat sa fie cu partea taiata in jos.

2. Pe o alta tava de cuptor puneti vinetele, nautul si praful de curry. Ca si inainte adaugati o lingurita de sare, un varf de lingurita de piper si doua linguri de ulei. Amestecati pana toate componentele sunt bine imbracate. Introduceti ambele tavi in cuptor si lasati-le la copt circa 50 de minute. Pe la jumatatea timpului de gatire amestecati (cu grija) in ambele tavi.

3. Dupa ce ati scos tavile din cuptor, indepartati cojile de pe rosii. Adaugati continutul tavii cu rosii intr-un blender si mixati pana compozitia devine omogena. Turnati pasta astfel obtinuta intr-o oala mare.

4. Adaugati continutul celei de-a doua tavi peste compozitia din oala. Adaugati 700 ml de apa pentru a subtia supa. Puneti pe foc mediu si lasati pana incepe sa fiarba. Asezonati dupa gust si luati de pe foc. Inainte de a servi adaugati deasupra (in farfurie) frunze de coriandru taiate.

5. Pofta buna.