Creveti cu Cuscus


Ingrediente

Pentru cuscus

Ulei de masline
250 g. de cuscus
Sucul si coaja razuita de la o lamaie
350 ml. supa de pui (sau apa)
Sare si piper

Pentru creveti

4 catei de usturoi tocati (mari)
Un varf de cutit de fulgi de chili
500 g. de creveti (decongelati si opariti in apa clocotita timp de 2 minute)
Busuioc proaspat
Sare si piper

Mod de preparare

1. Incalziti cativa stropi de ulei de masline într-o cratita de 2 litri la foc mediu. Adaugati cuscusul si prajiti timp de 2-3 minute, sau pâna când începe sa miroase a aluat copt . Adaugati sucul de lamaie si amestecati pâna se evapora (pastrati coaja de lamaie pentru creveti). Adaugati supa de pui si aduceti la fierbere, apoi dati focul la mic si acoperiti tigaia bine. Gatiti pentru 15 minute, apoi luati tigaia de pe foc si lasati-o acoperita, pâna sunteti gata sa serviti cuscusul.

2. Intr-o tigaie incingeti cativa stropi de ulei de masline la foc mediu spre mic. Adaugati usturoiul si fulgii de chili si gatiti usor cam 5 minute, sau pâna când usturoiul devine auriu si parfumat. Dati focul la mare, si adaugati crevetii in tigaie. Gatiti rapid, amestecand frecvent.

3. Dupa aproximativ 4-5 minute opriti focul si adaugati frunze de busuioc (dupa gust) si coaja de lamaie. Asezonati cuscusul si crevetii cu sare si piper dupa gust. Serviti crevetii pe un pat de cuscus, si mâncati cat sunt calzi.

4. Pofta buna.

Comentarii

Postări populare