vineri, 26 octombrie 2012

Oua umplute cu ton


Ingrediente

8 oua
200 g ton din conserva (ton bucati in suc propriu)
1 ceapa, taiata marunt
4 gogosari murati (sau ardei copti), taiati marunt
8 masline fara samburi, taiate marunt
4 linguri de maioneza
Sare si piper

Mod de preparare

1. Fierbeti ouale tari (Vezi reteta: "Oua fierte tari"). 

2. Amestecati tonul, ceapa, gogosarii/ardeii si maslinele. Adaugati maioneza si amestecati pana cand toata compozitia este uniform acoperita. Asezonati cu sare si piper dupa gust si mai amestecati odata. 

3. Decojiti si taiati ouale in doua, pe lungime.Scoateti galbenusul cu o lingurita (si cu grija), taiati-l marunt si puneti-l deoparte pe o farfurie. Taiati cate o bucatica subtire din baza albusului pentru ca acesta sa poata sta drept in farfurie. 

4. Folosind o lingura, umpleti albusurile cu amestecul de ton si adaugati un strop de maioneza deasupra fiecaruia. Presarati galbenusul fiert peste ouale umplute (Sepote presara si patrunjel proaspat (frunze), taiat marunt, sau boia.). 

5. Pofta buna.