marți, 6 noiembrie 2012

Pui cu lamaie si usturoi


Ingrediente

4 pulpe superioare
4 ciocanele
3 lamai
15 catei de usturoi (curatati)
5 linguri de ulei de masline
Sare si piper dupa gust
Cateva crengute de cimbru proaspat

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 190 grade C.

2. Asezati bucatile de pui intr-un bol mare. Taiati lamaile in jumatate si stoarceti zeama. Adaugati in bol sucul si cojile de lamaie, usturoiul, uleiul, sarea, piperul si cimbrul. Amestecati bine continutul bolului (cu mainile) si turnati totul intr-un vas termorezistent (adecvat pentru cuptor).

3. Introduceti vasul in cuptor pret de 30-40 de minute. Cand pielita puiului devine crocata si carnea este bine patrunsa friptura este gata.

4. Pofta buna

Salsa de rosii



Ingrediente

3 rosii taiate marunt
50g ceapa rosie taiata marunt
50g frunze de coriandru (sau patrunjel verde) taiate marunt
1 ardei iute verde (jalapeno) taiat marunt (indepartati venele si semintele din interior)
3 linguri de ulei de masline
Sucul de la o limeta (lime)
Sare si piper dupa gust
Optional: oregano si/sau chimen macinat, dupa gust (aprox. un varf de lingurita)

Mod de preparare

1. Combinati toate ingredientele intr-un bol de marime medie.

2. Lasati amestecul timp de o ora la frigider pentru ca toate aromele sa se combine.

3. Serviti ca si garnitura la orice tip de carne (in special preparata la gratar), pe post de sos sau chiar ca si salata.

4. Pofta buna.