luni, 17 decembrie 2012

Piure de conopida


Ingrediente
1 capatana de conopida, taiata bucati
2 catei de usturoi, curatati
1 lingura de unt la temperatura camerei
2 linguri de smantana sau iuart
Lapte fierbinte, dupa gust
Sare si piper

Mod de preparare

1. Fierbeti conopida si usturoiul in apa cu sare (Daca aveti posibilitatea gatiti-le pe aburi).

2. Adaugati conopida si usturoiul (legumele trebuie sa fie fierbinti) in robotul de bucatarie si pulsati intermitent pana obtineti un piure omogen.

3. Adaugati in robotul de bucatarie untul, smantana si atat lapte ca sa se obtina consistenta dorita. Mixati si asezonati cu sare si piper.

4. Pofta buna.

luni, 3 decembrie 2012

Sandvis cu pasta de ou


Ingrediente:

3 oua fierte tari
2 cartofi fierti
100g unt (moale, la temperature camerei)
Sare si piper
Ceapa tocata marunt
Gogosari si castraveti murati
Paine

Mod de preparare:

1. Dati prin masina de tocat (sau robot) ouale fierte si cartofii. In compozitia astfel obtinuta puneti, dupa gust, sare, piper si ceapa. Adaugati untul si amestecati compozitia pana cand are consistenta potrivita.

2. Cu pasta obtinuta ungeti felii de paine proaspata. Decorati cu fasii subtiri de gogosar si castravete murat.

3. Pofta buna.