duminică, 17 martie 2013

Somon cu bacon si sos de otet balsamic


Ingrediente
Pentru patru portii

60 ml. otet balsamic
1 lingura de miere
1/2 lingura de rozmarin proaspat taiat marunt
2 felii de bacon
4 fileuri de somon a cate 200 g. fiecare
Sare si piper

Mod de preparare


1. Intr-un vas combinati otetul, mierea, rozmarinul si doua linguri de apa.

2. Taiati bnucatile de bacon in jumatate pe latime. Asezati cate o felie pe partea fara piele a fileurilor. Aranjati bucatile de somon intr-o tigaie nonstick (teflonata) cu baconul in jos. Presarati sare si piper peste bucatile de somon.

3. Puneti tigaia pe foc mediu spre mare si gatiti pana cand baconul devine auriu si crocant (cam 4-5 minute din momentul in care incepe sa sfaraie). Intoarceti bucatile de somon si continuati sa gatiti pana cand pielea devine crocanta (inca aproximativ 4-5 minute).

4. Luati tigaia de pe foc si tranferati bucatile de peste pe un platou (farfurie). Goliti grasimea din tigaie si puneti tigaia inapoi pe aragaz. Amestecati bine ingredientele lichide (otet, miere, etc..) si adaugati-le in tigaie. Lasati sa fiarba pana se ingroasa (1 - 2 minute). Turnati sosul astfel obtinut peste somon si serviti.

5. Se poate acompania cu o mamaliga fina, imbogatita cu niste verdeata (patrunjel, frunze de busuioc, adaugate dupa ce maamliga a fiert).

6. Pofta buna.