duminică, 17 martie 2013

Spaghete cu sos de mascarpone si lamaie


Ingrediente
Pentru doua portii

120 g mascarpone
250g spaghetti
300g spanac taiat mare
120g alune de padure prajite si taiate din cutit
1 lamaie (coaja si trei lingurite de zeama)
1 varf de lingurita de nucsoara macinata
1/2 lingurita sare
Piper

Mod de preparare

1. Combinati branza mascarpone, coaja si sucul de lamaie, sarea, piperul si nucsoara intr-un bol. Amestecati bine pana cand toate ingredientele sunt combinate.

2. Intr-o oala adanca puneti la fiert apa in care adaugati trei linguri de sare. Cand apa incepe sa fiarba adaugati pastele. Gatiti "al dente". Strecurati pastele si pastrati 100 ml. din apa in care au fiert pastele.

3. Puneti pastele inapoi in oala si asezati-le pe aragaz la foc mic. Adaugati sosul de mascarpone apoi spanacul. Amestecati pana cand spanacul  incepe sa se inmoaie. Adugati aproximativ 50 ml. (mai mult daca e nevoie) din apa de pe paste pentru a obtine un sos fluid dar nu foarte lichid. Continuati sa gatiti pana spanacul este fiert. Luati de pe foc, adugati alunele, amestecati si serviti imediat.

4. Pofta buna.