duminică, 20 octombrie 2013

Conopida coapta


Ingrediente

250g. sos Bechamel
250g. cascaval razuit
1/2 lingurita de mustar Dijon
1/2 lingurita de sos Worcestershire
Un varf de lingurita de boia iute
1 capatana mare de conopida, impartita in florete de dimensiune mica
3 linguri de ulei de masline extra-virgin
Sare grunjoasa si piper macinat

Mod de preparare

1. Adaugati in sosul Bechamel, care a stat la racit timp de zece minute, cascavalul razuit, mustarul, sosul Worcestershire, boiaua si amestecati pana cand sosul devine omogen. Acoperiti vasul in care ati pregatit sosul si pastrati continutul intr-un loc cald.

2. Preincalziti cuptorul la 230 de grade. Adaugati intr-un vas termorezistent conopida si uleiul de masline. Asezonati cu sare si piper si lasati la cuptor timp de 20 de minute.

3. Serviti conopida cu sosul de branza turnat deasupra.

4. Pofta buna.

Sos Bechamel



Ingrediente

300ml. lapte
1 ceapa taiata felii
1 frunza de dafin
30g. frunze de patrunjel
6 boabe de piper
60g unt
60g faina
Un varf de lingurita de nucsoara
Un varf de lingurita de sare
Un varf de lingurita de piper alb macinat

Mod de preparare

1. Turnati laptele intr-o oala, adugati ceapa, frunza de dafin, patrunjelul si boabele de piper. Dati in fiert la foc mic. Indepartati vasul de pe foc si lasati continutul sa infuzeze timp de 20 minute. Strecurati laptele si aruncati elementele aromatizante.

2. In alt vas, topiti untul, apoi adaugati faina, amestecati si lasati sa se gateasca timp de 1-2 minute, pana se formeaza o pasta densa. Indepartati de pe foc.

3. Adaugati in compozitia de faina si unt laptele in mod treptat amestecand constant. Repuneti vasul pe foc mic si gatiti, amestecand fara intrerupere, pana cand sosul capata o consistenta fina si se ingroasa. Lasati la fiert inca 1-2 minute, amestecand fara oprire. La sfarsit adaugati nucsoara si asezonati cu sare si piper dupa gust.

4. Pofta buna.